Egyesületünkről-orig

Küldetésünk

Az egyesület célja a kóbor, kidobott, beteg és/vagy sérült macskák mentése, befogadása, felnevelése, gondozása, szocializációja és rehabilitációja, valamint megfelelő gazdához juttatása. A felnőttek és gyermekek helyes állattartásra nevelése, tanácsadás.

Egyesületünk története

A Catlantis Macskamentő Egyesület 2017. decemberében került bejegyzésre, bár mi, az egyesület alapító tagjai hosszú évek óta foglalkozunk cicamentéssel. Így az elmúlt 20 év során nagyon sokféle esettel találkoztunk, nagyon sokféle tevékenységet végeztünk a cicamentéssel kapcsolatban. Működési területünk főként Békéscsaba, és tágabb környéke.

Ideiglenes befogadó rendszerrel dolgozva jelenleg saját otthonainkba visszük a mentett cicákat, velünk, köztünk élnek. Civilként, munka és család mellett látjuk el a mentett cicákat.

Nincsen menhelyünk, telepünk, nincsenek alkalmazottaink, céges autónk. Minden eszközünk adomány vagy magunk által vásárolt, minden munkát saját magunk végzünk.

Nagyon sok mentésre váró cica van, a mi kapacitásunk viszont véges, bár folyamatosan feszegetjük a határainkat.

Élve fogó macskacsapdával is rendelkezünk, amelyet már sokat használtunk a befogások során.

Mentett cicáink a megfelelő egészségi állapot, kondíció és életkor elérése után minden esetben ivartalanításra kerülnek, a még nem műthető kiscicákat ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe.

Parazita mentesítésen esnek át a cicák és sok esetben védőoltásokat is adatunk nekik. Különböző gyógyszereket, immunerősítőket, szemcseppeket, vitaminokat, táplálék kiegészítőket, antibiotikumokat, és többféle eledelt is vásárolunk a cicák részére.

A cicák közreműködésével gyerekrendezvényeket, állatvédő órákat is szoktunk tartani, és nagyon sok felvilágosító munkát végzünk a felelős állattartás érdekében.

Semmilyen központi támogatásban nem részesülünk, adó egy százalékot még nem gyűjthetünk. Költségeinket nagyon csekély magántámogatásból, és döntő részben saját pénzünkből fedezzük. A cicák ivartalanításán felül sok egyéb állatorvosi költségünk is van, a működési költségeink túlnyomó részét ezek a tételek teszik ki. A kóbor macskák szaporodása csak ivartalanítással előzhető meg.

Fent leírt helyzetünk okán minden támogatásnak örülünk, szíves segítségüket az ivartalanításhoz nyújtott támogatásuk terén előre is hálásan köszönjük!

Egyesület adatai

Megnevezés: Catlantis Macskamentő Egyesület

Szervezet székhelye: Magyarország 5600 Békéscsaba (pontos címet telefonon adunk meg)

Szervezet típusa: Egyesület

Szervezet adószáma: 18947245-1-04

Szervezet nyilvántartási száma: 04-02-0003430

Eljáró bíróság neve: Gyulai Törvényszék

Bírósági határozat száma: 0400/Pk.60076/2017

Jogerőre emelkedésének időpontja: 2017.12.21.